Jste zde

Změna barvy obrázku

Ahoj, jak jde jednoduše (nebo i složitěji) změnit barva obrázku na mnou zvolenou barvu..máme od výrobců výrobek nafocen vždy jen v jedné barvě - k ostatním barvám máme jen barevné vzorky...

http://www.stolarsky-eshop.cz/granitove-drezy/drezy-s-odkapavacem/14619-...

dřez je nafocen jen v černé a my jej chceme upravit i na ostatní barvy jež jsou v nabídce...předpokládám, že chromované sítko by se muselo také vyříznout...díky za odpověď.

Honza

Fórum: 
Obrázek uživatele Forseti

pokud jde teda o obarvení celého obrázku najednou, tak bych to řešil asi pomocí Menu -> Obarvit

pokud by se jednalo o obarvení více částí různými barvami, tak bych to řešil pomocí maskování. Návod jak na to: Práce s maskami - částečné odbarvení fotografie - tady je to sice trošku jinak, ale ukázal tu dobře práci s maskami. V případě jednobarevné (černobílé) fotky bych postupoval asi takto.

  1. Otevřel bych si požadovaný obrázek
  2. Vytvořil novou vrstvu a tu bych posunul ve správci vrstev nad původní obrázek
  3. Vyplnil bych si ji požadovanou barvou
  4. Opět ve správci vrstev bych nastavil Režim (úplně nahoře toho správce vrstev) na Násobení a trochu bych pošteloval krytí vrstvy (taky nahoře ve správci vrstev)
  5. Nyní přichází na řadu ono maskování (viz výše uvedený návod), aby daná barva zakryla jen to co má

Stejně pak pro další barvy. Zkusil jsem to a funguje. No moc se mi nelíbily ty dřezy tak jsem to zkusil na Marylin, ještě by to asi chtělo pokutit ty barvy, ale pro ukázku v rychlosti dobré ;-)

go0y6tsfizunb790pfyn.jpg

Přidat komentář